Novi uspornici prometa na Horvaćanskoj cesti

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: kolovoz 20, 2015 |

Na poziv građanke koja živi na križanju Horvaćanske ceste i Ulice Bernarda Vukasa, gdje stanari gradske četvrti već godinama imaju probleme s prometnom signalizacijom te zastarjelim i potrganim usporivačima prometa, ali i s neopreznim vozačima koji voze nedopuštenim brzinama te uzrokuju brojne prometne nesreće, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, zajedno sa suradnicima, obišao je ovo križanje kako bi se zajedničkim snagama došlo do rješenja.

 

Nakon 30 godina, ovaj će kvart dobiti nove uspornike. Međutim, potrebno je i potaknuti građane na svijest o nesmotrenoj vožnji. Kada bi se svi pridržavali pravila i vozili dozvoljenom brzinom, problema ne bi bilo. Ipak, novi usporivači prometa prijeka su potreba.

 

Nakon detaljnog pregleda problematičnih točaka na križanju, dogovorena je izrada novog Prijedloga za postavljanje dodatne signalizacije kako bi u što kraćem roku, započeli radovi. Prijedlog će biti izrađen u roku od 4 dana, a nakon suglasnosti nadležnog ministarstva, očekuje se početak radova.