Novi trg u Sisku nosi ime Josipa Mađerića

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 22, 2016 |

Gradski bazen, dvije tržnice, dom za starije i nemoćne – neki su od projekata koji su nastali za vrijeme Josipa Mađerića, nekadašnjeg predsjednika Skupštine Općine Sisak. Budući da je Mađerić uspio realizirati zacrtane ciljeve i poboljšati život Siščana – odlučeno je da trg kod tržnice Kontroba nosi upravo njegovo ime.

 

Novi trg na ulazu u sisačku gradsku tržnicu Kontroba dobio je i ploču s nazivom. Taj će trg krasiti ime nekadašnjeg predsjednika Skupštine Općine Sisak Josipa Mađerića koji je na toj funkciji bio od 1986.-1990.godine. “Zahvalila bih se u ime Jože i naše obitelji na ovom vječnom podsjetniku na jedno prosperitetno razdoblje koje je Sisak imao u to vrijeme. Joža je bio zaista bio vizionar koji je uspio okupiti ekipu suradnika koji su s njime realizirali ideje, a Siščani su bili dovoljno mudri i hrabri da tu ekipu podrže i daju im priliku. I na tom im zahvaljujem”, kazala je Nela Mudrić, kći Josipa Mađerića.

 

Gradonačelnica Sisak Kristina Ikić Baniček je naglasila da su ovim činom ispravili nepravdu. “Nakon toliko godina možemo zahvaliti čovjeku bez čije vizije bi Sisak danas puno lošije izgledao. Važno je da mladi Siščani znaju da zahvaljujući tom čovjeku Sisak danas ima baze, dom umirovljenika i tržnicu i zato nije bilo boljeg i prikladnijeg mjesta gdje s jedne pozicije možete vidjeti što je sve sagrađeno iz programa za vrijeme Josipa Mađerića”. Gradonačelnica je zaključila kako je Sisak i danas grad koji ima viziju no potrebni su i ljudi koji će tu viziju prepoznati i ostvariti baš kao što je radio i Josip Mađerić.