Novi roman Edija Matića

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 7, 2017 |

Splitski književnik Edi Matić objavio je novi roman, treći po redu, imena Regija stranaca. Naslov je kovanica koju je originalno izrekao Predrag Lucić pa ju je Matiću ustupio na zamolbu.

 

Novi roman Edija Matića mješavina je filma pljačke, političkog thrillera i romana ceste, a turbulentna radnja smještena je u stvarnost prostora jugoistočne Europe i Balkana.

 

Poratna realnost prostora bivše Jugoslavije, od koje tragedija nikad nije daleko, savršena je kulisa za krimić, ali u stvarnosti nije lako živjeti u postranzicijskom društvu.

 

Matić je i idejni začetnik jedne od dviju Škola kreativnog pisanja koje su se odvijale u Splitu, od kojih je samo ona Irene Delonge još uvijek aktvina. Mladi pisci, kaže, brzo su izgubili interes, odnosno nije bilo dovoljno prijavljenih za održavanje dviju škola na duži vremenski period. Za nove snage splitske literalne scene, prema Matiću, ipak ima nade.

 

Od izdavanja drugog do premijere trećeg romana Edija Matića prošlo je četiri godine. Četvrti roman, prema autoru, ipak nećemo čekati toliko dugo kao i Regiju stranaca.
Regija stranaca roman je koji će vas nasmijati, ali i natjerati na suze, a cijeli razgovor s autorom pogledajte u ponedjeljak u Otvorenom studiju Mreže tv u 18:30.