Novi početak Stare dame

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 22, 2015 |

Kada je krajem srpnja, nakon ostavke tadašnjeg vodstva, novoizabrani predsjednik Hrvatskog nogometnog kluba Segesta iz Siska najavio potpunu konsolidaciju kluba i dovođenje financija u red, malo je tko u to vjerovao. No uspjeli su i to nakon punih 18 godina.

 

Sisački Hrvatski nogometni klub Segesta najstariji je nogometni klub u Hrvatskoj. Iduće će godine obilježiti 110 godina neprekidnog postojanja. No dugovječnost su obilježili i brojni problemi pa se u jednom trenutku zbog nedostaka novca predlagalo drastično smanjenje sredstava iz Gradskog proračuna pa i gašenje kluba. No sisačka Stara dama uspjela je prebroditi i taj problem.

 

Poboljšanju rada kluba i većem broju prvotimaca poslužit će temelji napravljeni u omladinskom pogonu. No za novu Upravu kluba sada je najvažnije da je sisački drugoligaš konačno izašao iz blokade i višemilijunskih dubioza. U Segesti će, uz davanje makismuma na terenu, pokušati i zaustaviti odljev kvalitetnih igrača iz omladinske škole u druge klubove i to preko stipendijskih ugovora.