Nova vozila Hitnoj pomoći

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 10, 2015 |

Godišnje na području cijele županije ima više od 250 tisuća različitih intervencija, pa će ova nova vozila sasvim sigurno još više pomoći u što boljem obavljanju našeg posla, kazao je dr. Leo Luetić, ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na pripropredaji 9 novih vozila koje je SDŽ osigurala Zavodu.

 

Splitsko-dalmatinska hitna pomoć od danas je bogatija za suvremena vozila koja imaju pogon na sva četiri kotača, mogu voziti u svim vremenskim uvjetima, te imaju svu potrebnu opremu. Najbitnije je što će nova vozila doprinijeti bržem i efikasnijem dolasku osoblja hitne pomoći i potrebne opreme na intervenciju.

 

Ovih 9 novih vozila hitne pomoći nisu cijela isporuka koju je županija dodijelila Zavodu, 2 vozila sanitetskog prijevoza su kroz kratko vrijeme opravdala donaciju.

 

Europske norme su 0.3 vozila po timu hitne medicinske pomoći,a u SDŽ je organizirano oko 110 timova, što znači da bi po tom normativu bi trebali imati do 33 vozila. U ovom trenutku imamo ih 45.

 

Ova nova vozila svakako dopironse hitnosti reakcije. Investicija za 9 vozila hitne pomoći i 2 vozila sanitetskog prijevoza vrijedna je gotovo 4.5 milijuna kuna, a sredstva je osigurala SDŽ.