Nova strategija Vodovoda i kanalizacije Split

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 24, 2018 |

Vodeći ljudi splitskog Vodovoda i kanalizacija predstavili su dio aktivnosti planiranih i poduzetih u okviru sustavnih i strukturalnih reformi poslovanja te tvrtke. Posebno je istaknuta izrada strategije  Vodovoda i kanalizacija Split do 2030.godine, zatim uvođenje  novog Pravilnika za jednostavnu javnu nabavu, te  neovlašteno korištenje hidranata i krađa vode.

 

Uvidom u dosadašnje ukupno poslovanje, uprava  splitskog Vodovoda i kanalizacije utvrdila je potrebu  njegove optimizacije i modernizacije , te je krenula u izradu Strategije razvoja poslovanja. Strategija će se izraditi u suradnji s ekspertima splitskog Ekonomskog fakulteta, a ciljevi su joj definirati dugoročnu viziju , prioritete i aktivnosti razvoja u svim  područjima djelovanja  ovog društva.Također ,uprava ovog društva uvodi i novi Pravilnik za jednostavnu javnu nabavu . Uvođenje tog pravilnika provodi se  s ciljem postizanja što veće  transparentnosti  poslovanja te stvaranja  pravnog okvira  za ravnopravno tržišno natjecanje  zainteresiranih tvrtki s područja cijele Republike Hrvatske  čime se postiže veća konkurentnost  i mogućnost odabira  najpovoljnije  ponude u poslovima  ukupne vrijednosti 22 milijuna kuna.Jedan od većih problema  Splita je  i neovlašteno korištenje  hidranata  i krađa vode. S ciljem smanjenja te prakse pojedinih građana propisane su i kazne.

 

Vodovod i kanalizacija Split  u 2018.godini planira u jednostavnoj javnoj nabavi  sklopiti ugovore vrijedne 22 milijuna kuna.