Nova sportska dvorana u Hrašćini

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 18, 2018 |

U Područnoj školi Hrašćina je potpisan 11,6 milijuna kuna vrijedan ugovor o gradnji školske sportske dvorane. Predviđeni rok za izgradnju je 31. prosinca 2019. godine čime će ta područna škola nakon 40 godina rada dobiti novu školsku sportsku dvoranu te će time dobiti i kvalitetne uvjete za odvijanje nastave tjelesne kulture. 

 

Područna škola Hrašćina jedna je od rijetkih područnih škola koja ima svih osam razreda te je stoga izuzetno opravdano sagraditi dvoranu. Osim učenicima nova sportska dvorana će služiti i za sportske aktivnosti građana općine Hrašćina.

 

Na natječaju za gradnju sportske dvorane izabran je izvođač koji ima dobru reputaciju te se ne očekuju problemi kod gradnje. Sama investicija iznosi nešto manje od 11,6 milijuna kuna a planirana dinamika plaćanja iz županijskog proračuna je 5,1 milijuna kuna u 2018. godini, 4,9 milijuna kuna u 2019. godini te ostatak u 2020. godini.