Nova prometna rješenja u Bjelovaru

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 17, 2018 |

Već niz godina mještani bjelovarskog prigradskog naselja Patkovac upozoravaju na problematično raskrižje. Prometne nesreće događaju se gotovo na dnevnoj bazi, stoga su čelnici Grada Bjelovara odlučili poslušati glas mještana i krenuti u projekt rekonstrukcije tog opasnog raskrižja.

 

Prema riječima bjelovarskog gradonačelnika Daria Hrebaka, ukupna vrijednost projekta iznosi oko 1,25 milijuna kuna od kojih 875 tisuća sufinancira Ministarstvo unutarnjih poslova, dok će ostale troškove snositi Grad Bjelovar.  Usporedo s tim projektom, radi se i na poboljšanju prometa u samom gradu Bjelovaru. Uskoro će se-prema riječima gradonačelnika Hrebaka, raspisati natječaj za izradu studije rješavanja prometne problematike. Bjelovar će tako uskoro doživjeti brojne promjene-barem što se tiče prometa. Počela je gradnja istočne obilaznice, a očekuje se i skori početak radova na dvotračnom kružnom toku. Neminovne su prometne gužve, posebice prema Radničkom naselju i izlazu prema Daruvaru, no vozači će se morati strpjeti.