Nova prometna infrastruktura na Jarunu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 12, 2016 |

Zagrebački Jarun poprima novu vizuru te infrastrukturni izgled. Uklanjaju se usporivači prometa kako bi sportaši mogli neometano trenirati.

 

Ujedno je to i prenamjena popularne zagrebačke destinacije u domaćina brojnih međunarodnih natjecanja.Prvo međunarodno natjecanje koje će biti održano na Jarunu uz nove sadržaje i prometna pravila bit će Europski Juniorski kup u triatlonu zakazan za 18. rujna kada Zagreb očekuje više od 400 mladih sportaša.Upravo će uklanjanje ovih prepreka doprinijeti neometanom i kvalitetnijem bavljenju sportom za nekoliko tisuća rekreativnih i profesionalnih sportaša koji svakodnevno treniraju  na Jarunu.”Nakon završetka Kupa, 18. rujna ostat će ta infrastruktura na raspolaganju športašima grada Zagreba, što je velika dobit za ovaj grad”, istaknuo je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

 

Osim uklanjanja uspornika, ideja je da se desna prometna traka u rubnom dijelu staze oko Jaruna prenamijeni u jednosmjernu, a unutarnji trak bio bi rezerviran za bicikliste i rolere.