Nova brzobrodska linija Milna – Rogač – Split

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 10, 2018 |

Prvi put u povijesti brzobrodskom linijom povezuju se otoci Brač i Šolta. Uvedena je nova katamaranske veza između Milne na Braču, Rogača na Šolti i Splita.Hrvatska je obala nadaleko poznata po otocima.

 

Plovidba trajektnim linijama po Jadranu poseban je doživljaj, no da bi se obišlo sve otoke na koje pristaju trajekti povremeno se treba vratiti na kopno . Međutim od sada Šoltani koji žele na Brač , i Bračani koji žele na Šoltu , neće morati potegnuti do Splita. Razlog tome je nova brzobrodska linija kojom se povezuju ova dva otoka.A do inicijative za ovom brzobrodskom linijom došlo je nakon zajedničkog sastanka župana s gradonačelnicima i načelnicima Splitsko-dalmatinske županije krajem prošle godine kada je kao jedan od glavnih problema istaknuto kako Milna nema svakodnevnu liniju koje to mjesto povezuje s kopnom. Linija Milna-Rogač-Split i obratno , nikome neće štetiti, jer i dalje se zadržava ista satnica što se tiče linije Rogač-Split.

 

Brzobrodska linija Milna- Rogač- Split imat će 253 mjesta , a vozit će sedam dana u tjednu, odnosno 365 dana u godini. Osim ove linije koja je sada i ostvarena , iz Splitsko-dalmatinske županije najavljuju još neke nove projekte vezane uz brodske i trajektne linije.

 

Očito je kako su zajednički sastanci župana i čelnika svih općina i gradova Splitsko –dalmatinske županije već urodili plodom, a takav trend valja nastaviti i u budućnosti.