Neretvanske mandarine stigle u Bjelovar

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 13, 2017 |

Kao I prijašnjih godina, dolazak neretvanskih proizvođača mandarina u Bjelovar stvorio je veliku gužvu. Prodaja ide kao iz snova, no ove će godine proizvođači kupcima moći ponuditi tek nekoliko desetaka tona mandarina.

 

Razlog ovog puta nije problem s otkupljivačima, već vremenske prilike koje su gotovo prepolovile urod.”Ove godine nam je limun stradao u potpunosti. Klementina isto, na stablima klementina neće biti 5-10% uroda. Nešto mandarine je rodilo i to ovih ranih sorti”-rekao nam je Hase Haris Samardžić, neretvanski proizvođač mandarina.Štete su velike, računica će biti gotovo nikakva. Odštetama se ne nadaju, a sluha na njihove probleme gotovo pa I nema. Svodi se sve to na preživljavanje, poručuje Samardžić. No, bez obzira na količine koje će se na kraju ipak ubrati, mandarine u Bjelovar moraju doći.Kako kaže naš sugovornik, treba se odužiti stanovnicima Bjelovara. Kupnjom mandarina pomogli su kad je bilo najteže I kad su imali najviše problema. Stoga će neretvanski proizvođači I prilagoditi cijenu platežnoj moći bjelovarskih kupaca.