Neretvani ostali bez asistenata u nastavi

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: listopad 6, 2015 |

Iako je Dubrovačko-neretvanska županija iz europskog socijalnog fonda osigurala dva i pol milijuna kuna za zapošljavanje 51 pomoćnika u nastavi za 61 učenika s teškoćama u razvoju, sva djeca iz doline Neretve nisu obuhvaćena ovim projektom. Naime, Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta za preostalu djecu s teškoćama u razvoju raspisalo je natječaj za udruge vrijedan gotovo devet milijuna i 700 tisuća kuna.

 

Povjerenstvo za provjeru propisanih uvjeta Javnog poziva predložilo je 37 udruga za dodjelu bespovratnih sredstava za pružanje usluga 258 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj. Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj Metković odobrena su sredstva za tri pomoćnika u nastavi od 11 traženih u ukupnom iznosu od 104.625,00 kuna.A Udruzi Leptirići od 3 tražena pomoćnika nije odobren niti jedan. Tako je petnaestak djece s područja doline Neretve u školama i vrtićima ostalo bez asistenata.