Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 16, 2018 |

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, zbog sumnje u počinjenje većeg broja kaznenih i prekršajnih djela zlouporabe droga, proveli kriminalističko istraživanjem nad više osoba s područja Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.

 

Kazneno je prijavljeno 11 osoba u dobi od 24 do 30 godina. Naime, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku kazneno je prijavljeno devet osoba s područja Sisačko-moslavačke županije i dvije s područja Zagrebačke županije. Za najviše kaznenih djela, i to za 21 djelo, prijavljen je 30-godišnjak s područja Novske, dok su ostali prijavljeni za od 20 do jednog kaznenog djela. Sveukupno je riječ o 73 kaznena djela, rekao je Igor Pasanec, voditelj Službe kriminalističke policije PU sisačko-moslavačke koji je pojasnio kako se devetoricu osumnjičenika s područja Policijske uprave sisačko-moslavačke  sumnjiči da su od 11. rujna prošle do 10. siječnja ove godine, na području Policijske uprave zagrebačke od ostale dvojice osumnjičenih neovlašteno nabavljali drogu tipa marihuana, MDMA i amfetamin, te ju po povratku na adrese stanovanja prepakiravali u manja pakiranja i prodavali na ovom području krajnjim konzumentima. Prilikom kriminalističkih istraživanja ukupno je obavljeno 20 zapljena marihuane u ukupnoj količini od 3156,8 grama, zatim tri zapljene amfetamina u ukupnoj količini od 103,5 grama, dvije zapljene kokaina u ukupnoj količini od 5,8 grama, dvije zapljene MDMA tzv: „Ecstasy“ u ukupnoj količini od 19 grama, jedna zapljena MDMA u kristalu u količini od 238 grama te po jedna zapljena hašišovog ulja u količini od 16 ml i 0,24 grama sjemenki indijske konoplje. U policiji ističu kako se samo od droge u kristalu moglo dobiti 5 000 tableta Ecstasya dok je ukupna vrijednost zaplijenjene droge, dio koje je i pokazan javnosti, oko 90 tisuća kuna. Deset osumnjičenika je nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja uz kaznene prijave zbog spomenutih kaznenih djela predano pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.