Nema nove regulacije prometa u Hebrangovoj ulici u Kutini

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 29, 2017 |

Zbog otežanog prometovanja kutinskom ulicom Andrije Hebranga, na dijelu kod vrtića Maslačak, nedavno je provedena javna rasprava o mogućem uvođenju nove regulacije prometa u toj ulici. Nakon svega, čini se da za sada neće biti promjena u prometovanju tom kutinskom ulicom.

 

Tako važeća regulacija prometa u kutinskoj Hebrangovoj ulici ostaje do daljnjega, odlučeno je u Gradskoj upravi nakon provedene ankete među stanovnicima te ulice i roditelja koji svakodnevno dovoze djecu u vrtić Maslačak. Gradonačelnik Kutine istaknuo je da je zaključak Grada da rješenje koje je predložila prometna policija nije najsretnije rješenje. Ono nije zadovoljilo ni stanare, niti one koji su korisnici vrtića. Gradonačelnik Rudić je pojasnio da iako sada neće doći do promjene važeće regulacije prometa u to ulici, to ne znači da se u potpunosti odustaje od namjere da Hebrangova ulica dobije novu prometnu regulaciju, pa će se tako nastaviti tražiti neko bolje rješenje. Nešto je već u izradi pa kada se razradi u potpunosti ponovno će se provesti javna rasprava potvrdio je gradonačelnik.

 

Ponovio je da se mora pronaći novo prometno rješenje u Hebrangovoj ulici upravo zbog gužvi koje se stvaraju kod tamošnjeg vrtića što utječe na manju sigurnost sudionika u prometu, posebice djece. Rudi vjeruje da će se ubrzo pronaći kvalitetno prometno rješenje za Hebrangovu ulicu, na zadovoljstvo svih – i korisnika vrtića i stanara obližnjih zgrada.