Nedostatak razvojnih planova Makarske

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: studeni 12, 2016 |

Je li sigurnost građana Makarske i njihovih gostiju ugrožena? Pitanje je to koje sve češće, javno, postavlja makarski nezavisni vijećnik Ivan Šimić. S obzirom na svjetska politička kretanja , tvrdi kako se aktualna gradska vlast koju vodi sdpovac, Tonči Bilić ponaša neodgovorno prema građanima, ali i turistima. Evo i zašto.

 

Grad Makarska na čijem je čelu SDPOV Tonči Bilić, odnosi se krajnje neodgovorno prema sigurnosti vlastitih građana , ali i brojnih turista koji ljetuju na makarskoj rivijeri. Tvrdi to nezavisni vijećnik Ivan Šimić.

 

Sigurnost Makarana u Božjim je rukama. U gradu se ne primjenjuje Zakon o sustavu civlne zaštite, kazuje Šimić, koji na tu činjenicu sve češće i glasnije upozorava vladajuć garnituru , kolege vijećnike i javnost. Osim plana civilne zaštite, Maksrskoj nedostaje i plan razvoja turizma. Ova jedijna razvijana gospodarska grana podno Biokova dogđa e stihijski a ne promišljeno, tvrdi Šimić.

 

To se može očitovati egzatno u cijenama smještaja.Upravo je nedostatak odgovarajuče infrastrukture, odgovoran, štoje makarski turizma spao nisko.
Kako podići cijenu odnosno kvalitetu usluge u turizmu, Makarani bi trebali naučiti na primjeru uspješnih turističkih destinacija , čiju ponudu prati kulturno umjetnički sadržaj koji Makarskoj nedostaje. Nedostaje Makarskoj i poticanja širenja gospodarstva na druge grane.

 

No postoji prostor za širenje onih gospodarskih djelatnosti koje su kompatibilne s turizmom , jedino nedostaje sluha za investitore koji bi ulagali u te procese, potpora ipoticaji , koje bi im Grad trebao pružiti.