Nastavlja se rad logopeda u Popovači

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 2, 2017 |

Roditelji djece s područja Grada Popovače ne trebaju brinuti da će ostati bez usluge logopeda u svom gradu, premda će on trebati promjeniti adresu rada.Podsjetimo, od kraja veljače prošle godine u Popovaču je 2 puta tjedno dolazio logoped, čiji je rad sufinancirao Grad  i to svaki pregled djeteta sa svog područja s 40 kuna.

 

To se pokazalo opravdanim jer su potrebe za logopedom na području Popovače zaista velike, ima dosta djece na čekanju i ta lista je pozamašna, istaknuo je gradonačelnik Josip MIšković. No javio se problem s prostorom za rad logopeda koji je bio osiguran u bolnici Dr. Ivan Barbot, pa je održan sastana s ravnateljicom bolnice koja je istaknula da nema ništa protiv rada logopeda u bolnici, ali da je to isključivo moguće u popodnevnim satima. Kako bi ipak logopeda smjestili u jedan drugi prostor, budući je i njima važno da barem jedan termin rade prijepodne, dogovoreno je da se pokuša iznaći novi prostor i to u Domu zdravlja u Popovači. Ako uspiju pregovori s Domom zdravlja, logoped bi radio gdje je nekada bio rengen, a sada se tamo planira urediti Centar za majku i dijete.

 

Ne uspije li to, gradonačelnik je rekao da će Grad za rad logopeda ponuditi stan u svom vlasništvu gdje je bio Ured za graditeljstvo, sve kako bi u Popovači ostao logoped, koji bi vrlo skoro mogao dolaziti i 3 puta tjedno.