Nastavlja se projekt bjelovarske kvartovske tržnice

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 10, 2018 |

Svi oni Bjelovarčani koji žele kupovati domaću, lokalno proizvedenu hranu, uskoro će to moći učiniti u posebnom mini kompleksu koji će biti smješten na prostoru današnjeg buvljaka.

 

Projekt je to najavljen od strane bjelovarskih čelnika još početkom godine, a za koji se činilo kako će ostati samo na ideji. Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara: “Procedure su dugotrajne, ja bi volio da su kraće ali vidite i sami što se događa kad imamo kraće procedure. Odmah oporba skače pa kažu ne poštujete zakone. Procedure su takve kakve jesu, ja bi osobno volio da su brže ali ne možemo si tu pomoći. U svakom slučaju, mi smo raspisali natječaj vezan za investitora u pravu građenja i javila nam se jedna tvrtka”. Bit će ovo prvi mini kompleks namijenjen opskrbi Bjelovarčana. Sjeverni dio grada tako će dobiti i novo ruho, rekao nam je gradonačelnik Hrebak: “Bit će to jedna mala, ne bi rekao tržnica nego mjesto gdje će građani imati od pekare, pečenjare, mesnice i trgovine lokalnim proizvodima. Preko milijun i pol kuna je ta investicija”. Grad Bjelovar u ovom će projektu sudjelovati tako što će u potpunosti urediti okolni prostor i izgraditi parkiralište, dodao je gradonačelnik Hrebak. Osim ove tzv kvartovske tržnice, uskoro bi i ona gradska trebala dobiti novo lice. U postupku je izrada idejnog rješenja za rekonstrukciju i uređenje, a sredstva za realizaciju gradski će oci potražiti u europskim fondovima.