Napokon reda na makarskim plažama

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: kolovoz 14, 2015 |

U regiji koja živi od turizma, a glavni proizvod koji se turistima nudi su sunce i more, mjesto na plaži u jeku sezone je dragocijeno.

 

Tako u Makarskoj mnogi turisti ustaju rano i zauzimaju mjesto na žalu starim prostrtim ručnicima. Situaciju dodatno kompliciraju neki iznajmljivači ležaljki koji, suprotno gradskim propisima, prekriju svoj dio plaže tik uz more ležaljkama…

 

Usporedbe radi, u španjolskom mjestu Torroxu lokalne su vlasti uvele globe protiv kupača koji u rano jutro zauzimaju najbolja mjesta. Za ostavljeni šugaman preko noći kažnjavaju sa 30 eura.

 

Uvođenje komunalnog reda zbog istih ili sličnih problema već su počela uvoditi neka mjesta u Šibensko-kninskoj županiji.

 

Naime, od 1. rujna u Tisnome komunalni redari će obilaziti plaže nakon 20 sati i uklanjati opremu za kupanje i razne osobne predmete koje kupači ostavljaju kako bi rezervirali mjesto za sljedeće jutro.