Najveće splitsko igralište na Mertojaku

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: listopad 9, 2015 |

U parku na Mertojaku završeni su radovi na novom dječjem igralištu koje je financirao Grad Split. Riječ je o do sada najvećem takvom igralištu u gradu koje se proteže na površini od 1500 metara četvornih, a na četiri razine postavljene su sprave koje odgovaraju različitim uzrastima djece i koje imaju pripadajuće certifikate.

 

Pristup igralištu i samo igralište prilagođeno je osobama s poteškoćama u razvoju, osobama otežanog kretanja i s motoričkim teškoćama. Na igralištu su, također, postavljeni javna rasvjeta te klupe i koševi, a cijela površina igrališta je ograđena i izgrađene su pristupne rampe. Prostor je oplemenjen hortikulturom, a za njeno održavanje izrađen je sustav automatskog navodnjavanja.

 

Vrijednost ove investicije je 1.358,780 kuna od čega je za izvođenje građevinsko zanatskih radova izdvojeno nešto manje od 900 tisuća, a za opremanje gotovo pola milijuna kuna.