Najmlađa ženska klapa – Maestral

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 19, 2017 |

Ukoliko niste znali u Splitu postoji i najmlađa ženska klapa, klapa Maestral. U njoj pjevaju učenice od sedmih razreda osnovne do prvih razreda srednje škole. S mladim klapskim pjevačicama i njihovom voditeljicom, razgovarao je Hrvoje Šibenik.

Mlada ženska klapa “Maestral” postoji već  5 godina, a za njihovo okupljanje i uspješno djelovanje zaslužna je upravo  voditeljica klape  i učiteljica glazbene kulture u Osnovnoj školi Visoka ,gospođa Helena Pelić, koja je svim članicama klape Maestral  predavala glazbenu kulturu ,  a većini   je bila i razrednica.

Ova klapa mladih ambicioznih djevojaka nastala je iz razloga jer su djevojke po završetku osnovne škole imale želju i dalje pjevati u klapi. Tako su današnje članice Klape Maestral  učenice od 7. razreda osnovne škole , pa sve do prve godine fakulteta.

Klapa Maestral broji 8 članica, a u pet godina postojanja kroz klapu je prošlo isto toliko sada već bivših članica. Od 2012.god.učestvuju na festivalu dječijih klapa u Zadru, a 2014.god. osvojile su 2. mjesto u kategoriji do 16. god.Ove  godine također se  pripremaju za festival

S  obzirom da još uvijek postoje mladi ljudi koji se bave klapskim pjevanjem,ali i istinski zaljubljenici u klapsko pjevanje koji rade s tim mladim ljudima , za opstanak klapske  pisme na našim prostorima očito nema straha .  Najbolji primjer  za to, upravo je ova mlada splitska klapa, Klapa Maestral.