Najezda ilegalnih taksista na zagrebačkim ulicama

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 6, 2015 |

Nakon dugog perioda monopola i slobodnog formiranja cijena prijevoza u Zagrebu se dogodila liberalizacija taksi tržišta. Kako bi popravili narušeni ugled struke, taksi udruženja počela su strože kažnjavati prijestupnike u svojim redovima, no na tržištu još uvijek ima pojedinaca koji na nepošten način dolaze do zarade.

 
Prema izvješću Gradskog ureda za promet u Zagrebu od 2012. godine cirkulira između 130 i 150 dozvola za pružanje usluge autotaksi prijevoza koje se mogu iznajmiti na crnom tržištu. Riječ je o takozvanim divljim taksistima koji obmanjuju te nerijetko varaju putnike.

 
“Teško se borimo s njima jer ih nije lako prepoznati zato što koriste slične oznake kao ostali taksisti. Snalaze se i za dokumente koje mi moramo isticati na vjetrobranskom staklu što je teško provjeriti jesu li oni vjerodostojni ili ne”, rekao je Jozo Kovačević, predsjednik Udruženja Radio taxi Zagreb.

 

Nakon dugog perioda monopola i slobodnog formiranja cijena prijevoza u Zagrebu se dogodila liberalizacija taksi tržišta. Zbog dolaska konkurencije Udruženje Radio taxi Zagreb je počeo strože kažnjavati svoje članove koji varaju putnike.

 

“Taksisti koji su pod suspenzijom imaju žuti transparent, no iako je prijevoznik pod kaznom to ne znači da će nastaviti varati putnike jer ih kažnjavamo isključenjem iz radio mreže, a nakon treće prenaplate isključujemo ih iz udruženja”, naglašava predsjednik Udruženja Radio taxi Zagreb.

 

Ako posumnjaju da su prevareni, putnici imaju nekoliko mogućnosti.
“Kao prvo, putnici imaju opciju da traže račun, a drugo ako već nisu uzeli račun mogu zapisati broj taksija ili registarskih oznaka a ako se detektira da je to naš član mi ćemo sigurno to procesuirati, kazniti odgovornu osobu te obešteti stranku”, pojasnio je Kovačević

 

 Prema izvješću Gradskog ureda za promet od ilegalnog iznajmljivanja dozvola za autotaksi prijevoz vlasnici su na crno zaradili između sedam i deset milijuna kuna, a kolika je šteta ugledu struke vrijeme će pokazati.