Najavljene 50. jubilarne Voloderske jeseni

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 5, 2017 |

Najveća moslavačka manifestacija, i jedna od najvećih manifestacija na području Sisačko-moslavačke županije, Voloderske jeseni, ove godine slave 50.obljetnicu. Kako bi se taj veliki jubilej dostojno obilježio, središnji dio manifestacije trajati će čak 4 dana. Što se sve očekuje na ovogodišnjoj Voloderskim jesenima danima veslima, predstavljeno je na konferenciji za novinare.

 

Središnji dio ovogodišnjih jubilarnih 50. Voloderskih jeseni održati će se od 14. do 17.rujna, rečeno na konferenciji za novinare na kojoj su predstavnici Organizacijskog odbora, Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije, Grada Popovače, te same Županije predstavili ovogodišnju manifestaciju. Predsjednik Organizacijskog odbora Voloderskih jeseni Zvonimir Kondres istaknuo je kako su Voloderske jeseni tradicija koja je najstarija u Sisačko-moslavačkoj županiji, te da se ta manifestacija uz sve napore u tih 50 godina uspjela održati, te da nitko nije posustao i nitko nije dao da se ta tradicija prekine. Voloderske jeseni, kao jednu od najvećih županijskih manifestacija, i ove godine pomaže županijska Turistička zajednica, istaknula je Ingrid Padjen Đurić zamjenica direktora Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije, dodajući da Turistička zajednica, s obzirom da je turizam jedna od strateških grana razvoja Županije, i financijski i operativno sudjeluje u toj manifestaciji. Gradonačelnik Popovače Josip Mišković podsjetio je na značaj Voloderskih jeseni, koje su za Grad Popovaču jedna od najbitnijih turističkih, kulturnih, pa i gospodarskih manifestacija, budući su vino i vinograd statusni simbol ne samo Popovače već i Moslavine. Na jubilarnim Voloderskim jesenima prikazati će se povijest te manifestacije, jer je ideja da se prisjeti proteklih 50 godina manifestacije, ali i ljudi koji su sudjelovali u njoj od njenih početaka  do današnjih dana.

 

Zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec  istaknuo je kako su Voloderske jeseni ne samo tradicija, već i kult Moslavine, te događaj i manifestacija koja se željno iščekuje. Iz predstavljenog programa ovogodišnjih Voloderskih jeseni vidljivo je kako su se organizatori dodatno potrudili oko njega. Prvi sadržaji vezani za ovogodišnje Jeseni održavaju se već ovog vikenda: od likovne kolonije, vinogradarske učionice do predstavljanja publikacije „Zlatna zdravica Voloderskoj jeseni“.