Najava Zagrebačke biciklijade

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 19, 2017 |

Grad Zagreb i KUD Prepuštovec već sedmi put zaredom organiziraju Zagrebačku biciklijadu. Start biciklijade bit će u subotu, 20. svibnja u 11:00 sati s glavnog zagrebačkog trga, a cilj je u 21 kilometar udaljenom Prepuštovcu. Tamo sve sudionike očekuje bogat program.

 

Ljepše vrijeme pravi je mamac za aktivnosti na otvorenom, a jedna takva očekuje nas i u subotu. Radi se o već tradicionalnoj Zagrebačkoj biciklijadi koja će ove godine biti održana pod motom “Bicikl vozi i zdravlju si pomozi”.

 

Josip Lipar iz KUD Prepuštovec navodi: “To je sad već sedma, tradicionalna biciklijada koja kreće s glavnog zagrebačkog trga, sve do najudaljenijeg i najmanjeg mjesta u Zagrebu – Prepuštovca. Dionica je duga 21 kilometar, na njoj očekujemo i stare i mlade. Biciklijada nema natjecateljski karakter nego je rekreativno-relaksirajuća i vožnja je prilagođena svim uzrastima, pa se nadamo da ćemo za sat, sat i 15 minuta doći u Prepuštovec. U Prepuštovcu nas očekuje obilje zabave i društvenih igara koja će potrajati do 18 sati kada je organiziran zajednički povratak u Zagreb.”

 

Organizatori očekuju rekordan broj sudionika, a za njih su pripremili i brojne aktivnosti te vrijedne nagrade.

 

Svi zainteresirani moći će sudjelovati u pripremanju roštilja, vožnji spretnosti i snalažljivosti ili potezanju užeta, dok zadatak za one nešto pasivnije glasi: smisliti najzanimljiviju pozu u izležavanju.