Najava sezone Kazališta lutaka

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: listopad 11, 2017 |

Ilustracija

 

Svi se s veseljem prisjećamo „Pinokija“, „Postojanog kositrenog vojnika“ i drugih predstava koje smo gledali u djetinjstvu. Sada na njima, ali na nekim novima, odrastaju nove generacije. Zadarsko kazalište lutaka nedavno je krenulo u novu programsku godinu. Osim nekolicine sada već tradicionalnih predstava poput „Ivice i Marice“ ili „Pinokija“ ovosezonski je program upotpunjen i s nekoliko premijera od kojih je jedna, „Pale sam na svijetu“, upravo na repertoaru.

 

Ove su sezone na rasporedu čak četiri premijere u zadarskom Kazalištu lutaka. Sezona je započela izvođenjem „Kaštanke“, a 14. listopada je premijerna izvedba iste predstave u virovitičkom kazalištu. U idućoj godini nas očekuje još jedna premijera predstave „Nikome pravo“. Uz četiri nove predstave, program zadarskog Kazališta lutaka sadrži i brojne reprize, njih čak osam. Ono što će naše najmlađe sugrađane zasigurno najviše razveseliti jest vraćanje na repertoar „Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića“.
Uz same predstave Kazalište lutaka održava i dramsko-lutkarske radionice te okuplja i dječji pjevački zbor „Tintilinić“, a novitet je pokretanje večernje scene. Ukratko, kazalište lutaka za – odrasle.

 

S obzirom na sve navedeno ne treba sumnjati da nas očekuje još jedna uspješna i zabavna sezone u Kazalištu lutaka Zadar.