Najava međunarodnog blues kampa

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 11, 2018 |

Po četvrti put u okolici Novske održati će se Međunarodni blues kamp, čijoj se organizaciji ove godine priključila i Turistička zajednica Grada Novske. U tri dana njegova održavanja, i ove će se godine pokušati promovirati blues glazba.

 

Naime, od 12. do 14.srpnja u novljanskom prigradskom naselju Plesmo, u tamošnjem Eko etno selu Strug, četvrtu godinu za redom, održati će se Međunarodni blues kamp, istalnula je predstavnica Turističke zajednice Grada Novske Ivana Kuzlić. Kamp se održava u organizaciji Pop rock škole Sisak i po prvi put Turističke zajednice Grada Novske. Edukativnog je i zabavnog karaktera, te je namijenjen svima koji žele naučiti nešto više o blues glazbi, iako ona u Hrvatskoj nije toliko popularna. Svi polaznici tog kampa mogu naučiti teoriju glazbe, a ujedno i nadograditi svoje znanje iz različitih instrumenata. Kamp je i zabavnog karaktera jer se svaku večer njegova održavanja mogu poslušati zvuci dobre glazbe, što sudionika, što predavača. Na kampu će sudjelovati brojne osobe koje imaju veze s blues glazbom, kao što su Zlatan Čehić, Vedran Božić, predsjednik Pop rock škole Miro Dimić, Adonis Dokuzović, Boris Hrepić, Toni Janković, Neno Borić, Dražen Šolc i jedan glazbenik iz SAD-a. Održavanje tog trodnevnog kampa ove godine financijski pomažu Ministarstvo kulture, Hrvatska turistička zajednica, Grad Novska i tamošnja Turistička zajednica, Park prirode Lonjsko polje, te Eko-etno selo Strug, koje je i domaćin kampa.