Najava manifestacije ZRIN.G.REE

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: kolovoz 25, 2016 |

Već je svima poznata činjenica kako Hrvatska obiluje prirodnim ljepotama i turističkim potencijalima. Kako bi predstavili svim posjetiteljima Zrinsku goru – prekrasnu zelenu oazu u srcu Banovine, obilje kulturne baštine i eno – gastronomsku ponudu, već treći puta organizira se manifestacija Zrin.G.Reen.

 

Ovogodišnje je događanje posvećeno Nikoli Šubiću Zrinskom te 450. obljetnici bitke za Siget.Jahanje na carskim konjima, izložbe i koncerti, nogometne utakmice, stolni tenis, biciklistička alka, festival piva te palačinkijada, samo je dio bogate ponude posjetiteljima na ovom jednodnevnom spektaklu.

 

Posebna pozornost, posvećena je onim najmlađima za koje je pripremljen pravi zabavni park – Zrinkoland u kojemu će moći uživati u mini olimpijadi, oslikavanju lica te potrazi za blagom.”Nemojte djecu ostaviti kod kuće, povedite ih jer jedan dio dana brinemo o njima. Ne na način da ih čuvamo, nego s njima radimo. No prvenstveno se djeca zabavljaju, iako nisu ni svjesna da u toj igri oni mnogo nauče.Tu je i bogata eno – gastronomska ponuda, domaća radinost od vezenja, šivanja do obrade drveta, kuha se i pekmez”, istaknuo je Berislav Ličina, član organizacijskog odbora manifestacije.

 

Ovu zanimljivu manifestaciju prepoznao je i Zagreb – petrinjski grad prijatelj.Od izlaska do zalaska sunca, pravi je naziv za pregršt događanja na Zrinskoj gori, stoga su svi posjetitelji pozvani 28.kolovoza u sportsko – izletnički park Ćuntić gdje ih zasigurno očekuje odlična hrana, obilje zanimljivih radionica i izložbi te naravno, zabava.