Nagrade za učenike Bjelovarsko-bilogorske županije

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 12, 2018 |

Kako bi učenicima dala poticaj za postizanje vrhunskih rezultata, Bjelovarsko-bilogorska županija pokrenula je Centre izvrsnosti iz kemije, engleskog jezika i matematike. Polaznici tih centara dokazali su se na brojnim natjecanjima, za što su dobili razna priznanja i nagrade.

 

No, zapažene rezultate postižu i ostali učenici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, točnije njih 28 koji su u proteklom razdbolju na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo i treće mjesto. Takav rezultat treba i nagraditi-rečeno je prilikom podjele priznanja najuspješnijim učenicima održanom po prvi put u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Uz priznanja, učenicima su dodijeljene i novčane nagrade, rekao nam je Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije: “To znači 1000 kuna za prvo mjesto, 800 kuna za drugo i 500 kuna za treće mjesto. Time na neki način potičemo izvrsnost u našoj županiji, u našem školstvu i to je zapravo mali znak pažnje od nas za uspjehe koji su postignuti”. Unaprijeđivanje obrazovanja jedan je od prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije. Tako je primjerice plan u energetske obnove škola u vlasništvu Županije uložiti oko 130 milijuna kuna.