Nada izgubila od Mladosti

Kategorija: Sport | Objavljeno: prosinac 4, 2017 |

U sklopu susreta 9.kola ragbi prvenstva hrvatske, zagrebačka Mladost je kao domaćin pred oko 400 gledatelja svaldala splitsku Nadu, konačnim rezultatom 26:22.

 

Sraz trenutno dvije najbolje hrvatske ragbijaške momčadi donio je očekivano neizvjesnu i dramatičnu utakmicu.  Od samog početka obje momčadi su žustro i beskompromisno ušle u susret. Prvi dio susreta rezultaski je pripao gostima iz Splita koji na odmor odlaze s vodstvom 17:13. Prvih petnaestak minuta nastavka vodi se velika i neizvjesna borba bez rezultatskih promjena. U 60.minuti kapetan Mladosti Nik Jurišić iz kaznenog  udarca prvo smanjuje vodstvo Nade 16:17 a pet minuta kasnije ponovno iz kaznenog udraca dovodi svoju momčad u vodstvo 19:17. Mladost ima  inicijativu,  Buljanović u 70. minuti postiže važan zgoditak kojeg ponovno uspješno pretvara  Jurišića  za vodstvo 26:17.  U poslijednjih deset minuta susreta splitska je momčad bila prisiljena stizati vodstvo domaćina. Nada je vršila  ogroman pritisak na obranu Mladosti u želji da preokrene rezultat, međutim do kraja susreta Miljak uspijeva probiti obranu domaćina ali prekasno za totalan obrat.

 

Susret završava pobjedom Mladosti 26:22. Ovom pobjedom zagrebačkoj momčadi sada se pruža prilika da pobjedom u posljednjem kolu protiv Sinja u Sinju osigura startnu jedinicu za  doigravanje  na proljeće.Startna jedinica donosi prednost domaćeg terena u borbi za Prvaka Hrvatske.

 

VEZANI ČLANCI