Na Kvaternikovom trgu Festival hrane i tradicijskih obrta

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 8, 2016 |

Tridesetak je izlagača iz kontinentalne Hrvatske predstavilo domaće autohtone proizvode, tradicijske obrte i zdravu hranu na Festivalu hrane i tradicijskih obrta.”Ovo je naš 50. jubilarni Sajam u dvije godine postojanja udruge i zato smo odlučili obilježiti obljetnicu upravo u Zagrebu.

 

Ponuda je bogata – od maslinovog ulja, bučinih proizvoda, rahat lokum, jabučni ocat, kozji, ovčji sirevi i maslinovo ulje”, istaknula je Kristina, tajnica Udruge Zdravi domaći proizvodi. Bučino ulje rađeno tehnikom hladnog prešanja, za kojeg je potrebno desetak kilograma očišćenih koštica, izložbeni je prostor gospođe Jadranke. Ovakvi su sajmovi izvrsna prilika za prezentaciju onog najboljeg što mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva nude. Budući da je manifestaciju organizirala ludbreška udruga, ovaj je Festival zdrave hrane ujedno i poziv Zagrepčanima da posjete Ludbreg koji obiluje gastronomskim poslasticama.

 

Festival zdrave hrane traje do 13. studenog na Kvaternikovom trgu, stoga je odlična prilika svim Zagrepčanima za kupnju proizvoda rađenih po starinskim recepturama i po promotivnim cijenama.