Bandić i Mrak Taritaš predali liste za kandidaturu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 5, 2017 |

Zadnjega dana za prihvaćanje potpisa za kandidature za gradonačelnika Zagreba, u Gradsku upravu došli su svi koji su prikupili barem 5 000 potpisa građana. Među njima bila je i Anka Mrak Taritaš te trenutni gradonačelnik Milan Bandić.

 

Nakon predaje lista za 17 gradskih četvrti i 218 mjesnih odbora u zagrebačku Gradsku upravu Milan Bandić poručio je kako s koalicijskim partnerima spremno ide po šesti mandat, a prisjetio se i nekih prošlih godina na toj funkciji.

 

Milan bandić (365 RIS), gradonačelnik Zagreba želi završiti započeto. Istaknuo je 5 glavnih prioriteta grada Zagreba, ali i cijele države: demografiju, znanosti i obrazovanje, zapošljavanje – poduzetništvo i obrtništvo, socijalna pravednost i solidarnost te otvorenost i sigurnost grada.

 

 

Gradonačelnik Bandić skupio je 67 000 potpisa potpore dok je Anka Mrak Taritaš prikupila oko 6.500 potpisa potpore svojoj kandidaturi, a očekuje da će ući u drugi izborni krug i pobijediti.

 

Anka Mrak Taritaš (HNS), kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba: “Dvije trećine građana grada Zagreba žele promjene i mi nudimo tu promjenu. Nudimo je i u izboru gradonačelnice zajedno sa svojim zamjenicima, ali jednako tako imali smo prilike predati i kandidaturu za pobjedničku listu u Gradu Zagrebu, koja nudi drugačiji način upravljanja Gradom Zagrebom, da vratimo ono što su naši građani zaslužili, da kroz svoj način djelovanja mogu utjecati na promjene koje će u gradu Zagrebu biti.”

 

anka 

 

Mrak Taritaš naglasila je kako koalicija obećava javno, otvoreno i transparentno – ne samo upravljanje gradskim proračunom, nego i svim procesima kako se više ne bi ponavljale neke situacije iz prošlosti te da bi budućnost bila drugačija.

 

 

Anka Mrak Taritaš (HNS), kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba: “Očekujem drugi krug, očekujem da ipak bude dosta kandidata. Vidjet ćemo tko će sve dati svoju kandidaturu. Vjerojatno neki koji su bili dosta glasni i neće dati kandidaturu. Ali, očekujemo drugi krug i očekujemo da u tom drugom krugu mi budemo pobjednici.”

 

 

Osim Bandića i Mrak Taritaš, kandidature su predali i Sandra Švaljek, Marko Sladoljev, Drago Prgomet, Tomislav Tomašević, Dean Golubić, Bruna Esih, Ivan Lovrinović i Ivan Valek. Svaki kandidat ima i dva zamjenika gradonačelnika.