MOST želi podići rejting stranke

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 11, 2018 |

Čelnici MOST-a nezavisnih lista u zadnje su vrijeme sve više aktivniji. Naime u saboru su stranka koja je dala najviše zakonskih prijedloga . Ujedno su i najaktivniji klub zastupnika u skladu s veličinom. Nedavno su prozivali ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića kako je svojom odlukom Centru za upravljanje vozilima Hrvatske omogućio monopol, a sada su se oglasili i o podacima o malverzaciji poljoprivrednim zemljištima s kojima je izašla Udruga poljoprivrednika.

 

Očito je kako MOST, osim što žele kako sami tvrde boljitak za građane i transparentnost, želi i podići rejtnig stranke, te se vratiti na treće mjesto hrvatskih stranaka odmah iza HDZ-a i SDP-a.Hrvatska politička scena prošlu godinu završila je s HDZ-om na prvom mjestu , SDP-om kao najjačom oporbenom strankom na drugom ,ali u padu , te Živim zidom koji dobiva sve više pristaša na trećem mjestu. MOST nezavisnih lista smjestio se na 4.mjestu, i čini se kako im to baš i ne odgovara te su se odlučili ponovno malo više aktivirati , i djelovati na terenu.Naime, Most odavno ne može računati na to da je 3.opcija, jer je Živi zid na toj poziciji, a 2017.je završio s potporom od 12,4 posto, što je za tu stranku već peti mjesec uzastopnog rasta potpore među biračima. MOST je naime prošlu godinu završio s potporom od 7,3 posto, a i cijelu godinu rejting stranke se kretao do oko 6 do 10 posto. Ipak , u MOST-u su se aktivirali , te ozbiljno planiraju vratiti povjerenje svojih birača, a znaju i kako. A jedan od načina da MOST podigne svoj rejting bit će i zalaganje za transparentnost u svim segmentima društva i politike . Nedavno su kritizirali potez ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića , vezano uz dodatno davanje ovlasti, odnosno kako su istaknuli iz MOST-a , monopola , Centru za upravljanje vozilima Hrvatske. A sada su odlučili komentirati i inicijativu Udruge poljoprivrednika . Naime , Hrvatska udruga poljoprivrednika na temu prijedloga Zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu zatražila je reviziju gospodarskih planova temeljem kojih se dodjeljivalo državno poljoprivredno zemljište, te su pozvali DORH da istraži potencijalna kriminalna djela, odnosno malverzacije u mjeri 4 ruralnog razvoja iz 2015.godine . Prijedlogom Zakona o poljoprivrednom zemljištu su zadovoljni.A stav MOST-a o ovoj inicijativi Udruge poljoprivrednika vrlo je jasan.

 
Očito je kako se MOST-ovcima ne sviđa da budu trenutno tek četvrta opcija na hrvatskoj političkoj seni, te su se odlučili više aktivirati, iako su, kako kažu uvijek bili aktivni.