MOST odlučuje o političkoj sudbini Hrvatske!

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 9, 2015 |

Nikad neizvjesniji parlamentarni izbori, iznjedrili su pravo iznenađenje – političku platformu Most koja je osvojila čak 19 mandata. U iščekivanju prvih neslužbenih rezultata, u izbornom stožeru Mosta, vladala je prava euforija. Izlazne ankete prema kojima je upravo ova politika platforma, osvojila 18 mandata, odlične vijesti dočekane su s prolomom oduševljenja. Prve reultate, komentirali su kandidati druge izborne jedinice.

 

“Izuzetno sam zadovoljna rezultatima. Očekivali smo dobar rezultat, no kada me je vaša kolegica zaustavila na samom ulazu u dvoranu i pitala koliko mandata očekujemo, moja procjena bila je 12-15. Nakon toga, ulazim u salu, cijela dvorana viče 18! Dakle, izuzetno smo zadovoljni i ovu ću priliku iskoristiti kako bih se zahvalila našim biračima, ljudima koji su prepoznali MOST kao treću političku opciju”, istaknula je Ljubica Ambrušec, kandidatkinja MOST-a u II. Izbornoj jedinici.

 

Smijeh koji je dopirao sa svih strana, euforično raspoloženje, dio su atmosfere koja je vladala u izbornom stožeru. Zadovoljstvo prvim izbornim rezultatima, nitko nije krio.S povećanjem izbornog rezultata – svima je postalo jasno – Most će biti presudni čimbenik u formiranju nove vlade.

 

Budući da su, prema vodećim ljudima iz stranke, građani otvoreno pokazali da žele promjene, sljedeći korak pregovori su s HDZ-om i SDP-om i reforme koje traže rješenje.Kako su čelni ljudi MOST-a nezavisnih lista istaknuli, iako su heterogena grupacija, ostaju jedinstveni u nastojanjima – cijena ulaska u koaliciju, prihvaćanje je programskih načela i ciljeva. Pregovori sa svim opcijama, dobrodošli su, kao i ponuda za poziciju premijera.

 

“Razgovarat ćemo, inzistirat ćemo na načelima, a oni se zovu promjene. Tko je spreman prihvatiti promjene, s njima ćemo surađivati. Mi smo svjesni odgovornosti koju smo danas dobili od hrvastkih birača. Vrlo ozbiljno ćemo razgovarati, i vrlo brzo. Hrvatska nema vremena za čekanje”, istaknuo je Drago Prgomet, kandidat MOST-a u I. izbornoj jedinici.

 

Pregovori o saborskoj većini, mogli bi potrajati, no jedno je sigurno – na MOST-u je presudna odluka koju koaliciju će usmjeravati, a građane zasigurno očekuje neizvjesno i dinamično političko razdoblje.