Moot Court Croatia – suđenje studenata Pravnog fakulteta

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 29, 2016 |

Moot Court Croatia, pravno je natjecanje, u obliku simuliranog suđenja koje se u Hrvatskoj održava ove godine, po četvrti put. Estudent, jedna od najvećih studentskih udruga, organizirala je ovo natjecanje za sve studente trećih i viših godina Pravnog fakulteta. Kako je došlo do ideje o organiziranju ovog zanimljivog natjecanja, informacije su dobivene iz prve ruke.

 

Da se studentima treba omogućiti i kvalitetna praktična nastava iz koje se može zaista mnogo naučiti i da su studenti zainteresirani potražiti i ostale načine stjecanja iskustva, svjedoči i ovaj zanimljiv događaj te brojne pristigle prijave.

 

Prošlogodišnje natjecanje još je jednom potvrdilo da Hrvatska ima puno odvažnih i proaktivnih mladih pravnika koji svoje vrijeme i trud ulažu u pripremu za rad u struci. Ove godine, natjecanje započinje 6. svibnja kada je i otvorenje usmenog dijela natjecanja, a 7. i 8. svibnja, simulacija je pravog suđenja.