Momci s Vrgade pobjednici lignjolova u Pakoštanima

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: prosinac 12, 2016 |

Ove subote akvatorij ispred Pakoštana bio je prepun brodica. Razlog, Drugo otvoreno prvenstvo Hrvatske u lovu na lignje. No osim natjecanja ovom prilikom upriličena je cjelodnevna fešta. Iako hladno i vjetrovito vrijeme je sudionicima bilo naklonjeno. Zubato sunce i dobra zabava na moru odlike su ovog sada već međunarodnog natjecanja koje započelo paljenjem svjetlosnog signala.

 

Nakon  što su se brodice sigurno vratile u luku slijedila je okrepa i vaganje te proglašenje pobjednika. Fešta poput ove pokazala je kako su primorske destinacije atraktivne i u zimskim mjesecima. Potrebna je samo dobra volja i dobra organizacija. Mještani Pakoštana to su prepoznali te su osim ovoga organizirali brojna događanja u ovo adventsko vrijeme kako za djecu tako i za odrasle.  Velika je ovo manifestacija u čiju se organizaciju uključilo cijelo mjesto: Općina Pakoštane, TZO Pakoštane, obrti, ugostiteljski i turistički subjekti ali mještani Pakoštana koji su s iščekivanjem očekivali ovogodišnji Lignjolv. Adventski duh manifestaciji dala je i činjenica da je ista imala i humanitarni karakter.