Moja afganistanska priča

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: rujan 7, 2015 |

Pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske Velimir Bešić postavio je izložbu “Moja afganistanska priča” u Galeriji Fotokluba Split. Izložba je otvorena u četvrtak, 3. rujna u 21 sat, a otvorio ju je naš legendarni planinar Stipe Božić. Izložbu će se moći posjetiti do 21. rujna, a kako je bilo na otvorenju, doznao je kolega Mislav Bosančić.

 

Velimir Bešić dugogodišnji je član Fotokluba Split, a fotografije koje su izložene snimljene su u Afganistanu gdje je boravio kao pripadnik mentorskog tima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Njegove 32 fotografije prikazuju afganistanske planinske krajolike, naseljena mjesta i svakodnevni život lokalnog stanovništva.

 

Izložbu “Moja afganistanska priča” otvorio je alpinist, putopisac i redatelj Stipe Božić koji se u svojoj karijeri popeo na najviše vrhove svih kontinenata i na tri najviša vrha na svijetu. On je ovom izložbom i više nego zadovoljan.

 

Predsjednik Fotokluba Split, Feđa Klarić, dosad se u svojoj karijeri nagledao mnogo izložbi fotografija. Ipak, na ovu je iznimno ponosan s obzirom na to da je autor ovih fotografija dugogodišnji član Fotokluba Split.

 

Ukoliko i Vi želite pogledati izložbu fotografija Velimira Bešića, dođite u Galeriju Fotokluba Split do 21. rujna i pogledajte kako izgleda Afganistan iz ptičje perspektive.