Modna revija za Maestral

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 11, 2016 |

Brojni pozati Splićani i Splićanke prošetali su se modnom pistom u redizajniranoj odjeći , a sve s ciljem kako bi prikupili novac za opremanje 300 kvadratnih metara stambenog prostora trećeg kata Doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi Maestral.

 

Poznate osobe donirali su odjeću , koju su modni kreatori redizajnirali, zatim su je ponovno otkupili i na taj način novac donirali u humanitarne svrhe, a sve s ciljem kako bi se pomoglo najmlađim štičenicima Doma Maestral. Novac se prikupljao i donacijom za pozivnice stoga veseli što se na reviji tražilo mjesto više

 

Osim što su ukazali na važnost humanitarnog djelovanja , članovu Rotary Cluba ukazali su i na važnost cirkularne ekonomije , odnosno njezine popularizacije. Tako su Splićani mogli vidjeti kako i modna industrija može doprinjeti zaštiti okoliša redizajniranjem odjeće i nakita.

 

Splitski Dom Maestral skrbi o 100 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi s područja triju dalmatinskih županija. Provodi deset različitih programa na devet lokacija. Zahvaljujući dobrim ljudima, gradovima i općinama, Dom je dobio na korištenje pet stanova za starije štićenike, no za one mlađe nasušno je potrebno obnoviti treći kat središnje zgrade u Splitu. Ako je suditi po odazivu na sinoćnju modnu reviju , netreba ni sumnjati da će i taj cilj u bliskoj budućnosti biti ostvaren.