Mobilno reciklažno dvorište

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 4, 2015 |

Petrinja je prvi grad na području Sisačko-moslavačke županije koji je nabavio mobilno reciklažno dvoriše. Fond za zaštitu okoliša je sudjelovao s 80%, a grad Petrinja s 20% u nabavi mobilnog reciklažnog dvorišta vrijednog preko 120 tisuća kuna. Mobilno recikažno dvorište Petrinjcima će omogućiti veći standard zaštite okoliše i odlaganja otpada.

 

Riječ je o dobrom poslu koji može podići i petrinjsko gospodarstvo, ističe petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. Nabavom mobilnog reciklažnog dvorišta omogućit će se i građanima iz udaljenijih petrinjskih naselja pravilno odvajanje sitnih elektroničkih uređaja, raznih ambalaža, tonera, baterija, lijekova, papira, odjeće i tekstila.

 

Sve će to građani moći ubaciti u unutrašnjost mobilnog reciklažnog dvorišta. Petrinja, kojoj još treba reciklažno dvorište gdje bi građani mogli odlagati biootpad, po uređenju kompostirnice imala bi zaokruženu priču o zbrinjavanju otpada.