MNK Olmissum

Kategorija: Sport | Objavljeno: prosinac 7, 2017 |

Malonogometni drugoligaš iz Omiša Olmissum koji je osnovan 2015.godine nakon samo dvije sezone kuca na vrata malonogometnih prvoligaša. Prvi su na ljestvici  2. lige Jug, imaju dobru momčad, idealne uvjete za treniranje i napredak, te svi vjeruju u plasman u viši rang. Razgovarali smo s trenerom ove omiške momčadi, Ivicom Osibovom.

 

U dosadašnjih devet kola  ova omiška momčad ima samo jedan poraz, i to od splitske Sveučilišne ekipe Universittas .  Igrom , odličnim uvjetima , ali i položajem na ljestvici najavljuju jasnu kandidaturu i ambicije za ulazak u prvu ligu. Upravo je Ivica Osibov izabran da bude  trener ove ambiciozne ekipe prvesntveno iz razloga što je prepoznat kako kažu iz kluba kao rijetki trener koji želi i zna stvarati igru i igrače. S obzirom na to kako je Osibov i legenda hrvatskog futsala , to cijeloj priči pruža dodatan začin. A sami rezultati ali i atraktivan futsal koji ima priliku gledati omiška publika potvrda su kako su izabrali pravog čovjeka da ih vodi do uspjeha. Ime ‘Olmissum’ latinski je naziv grada Omiša, a navedeno se ime koristilo u srednjem vijeku. Upravo je riječ ‘Olmissum’ odabrana kao klupski naziv jer ona odaje dah burne povijesti Omiša, a ujedno zvuči moderno, čak i svevremenski. Osim toga, ‘Olmissum’ označava i kontinuitet kojega se vodeći ljudi ovog kluba žele držati  u svakodnevnom radu, dakle sa čvrstim vizijama i bez lutanja, što su i pokazali u dosadašnjem radu.

 

Malonogometni klub Olmissum nakon devet odigranih prvenstvenih kola  sa osvojena 24 boda  nalazi se na prvom mjestu ljestvice, te je njihov plasman u viši rang vrlo izgledan.

 

VEZANI ČLANCI