Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: studeni 29, 2016 |

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac posjetila je Splitsko-dalmatinsku županiju. Sastala se sa županom Zlatkom Ževrnjom i njegovim suradnicima, te s gradonačelnicima i načelnicima s područja Splitsko-dalmatinske županije. Ministrica je prisustvovala i konferenciji za medije „Nova infrastruktura za suradnju Sveučilišta u Splitu i gospodarstva u 21. stoljeću“ u amfiteatru nove zgrade triju fakulteta, a zatim je i posjetila lokacije projekata Splita, Solina i Klisa.

 

Iako je bila prije 15-ak dana, protokol nije predviđao detaljnije upoznavanje s projektima koje ova županija razvija na svom području. Danas joj je sve prezentirao župan sa zamjenicima a kao najvažnije je izdvojen dovršetak brze ceste Solin – Omiš. Istaknuli su u Županiji i projekte koji su potrebni u području energetske učinkovitosti osnovnih škola i domova za starije osobe. U području kulturne baštine su nedavno potpisani ugovori vrijedni 37 milijuna kuna. Ono što je najvažnije u nizu najavljenih izmjena su podzakonski akti zakona koji će regulirati indeks razvijenosti i središnju elektroničku bazu projekata, što ministrica drži nužnim za kvalitetno upravljanje.Ministrica je najavila i veliku novost za otočane. Do kraja godine će se unutar njenog resora otvoriti i Uprava za otoke.