Ministar Pavić posjetio Sveučilište u Splitu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 11, 2018 |

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić je posjetio Sveučilište u Splitu, gdje su mu predstavljeni projekti nastavnih baza i postakademskog zapošljavanja koji su već spremni za “povlačenje” novca iz Europskog socijalnog fonda .

 

Riječ je o glavnom financijskom instrumentu Europske unije za ostvarivanje strateških ciljeva politike zapošljavanja.
Radi se o dva projekta kojima je cilj povlačenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda,radi smanjenja odljeva najboljih stručnjaka.

 

Sveučilišni projekti nastavnih baza i postakademskog zapošljavanja jedinstveni su u Hrvatskoj i za cilj imaju bolju zapošljivost studenata nakon završetka obrazovanja. Uz to, kroz suradnju znanosti i tehnologije naši partneri u nastavnim bazama imaju priliku naći kvalitetna rješenja i podići svoju tehnološku razvijenost kroz magistarske i doktorske radove studenata koji kod njih budu obavljali svoju stručnu praksu –kaže rektor Anđelinović.

 

 Ministar Pavić najavio je idući posjet Splitu već 2. veljače, na Dane poslova u turizmu, gdje ćemo pokušati spojiti ljude iz Dalmacije s poslodavcima iz sektora turizma, a ankete su pokazale da ih je dosta spremno raditi u tom sektoru – kazao je Pavić i dodao kako je cilj povećati plaće mladima, usmjeriti se prema trajnim mjerama za zapošljavanje u privatnom sektoru i na taj način zaustaviti njihov odlazak iz države.