Milan Bandić o vjeronauku i informatici

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 11, 2018 |

Nedavni skandal oko vjeroučitelja Bagarića šokirao je Hrvatsku, stoga se gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare koju je nazvao “Vjeroučitelj Bagarić ukrao je Božić, ministrica Divjak školske praznike” u prostorijama svoje Stranke rada i solidarnosti osvrnuo upravo na ovu temu, ali i na uvođenje informatike kao obaveznog predmeta u školama.

 

Gradonačelnik Zagreba zajedno s članovima Stranke rada i solidarnosti komentirao je slučaj vjeroučitelja s Knežije Krešimira Bagarića koji je nedavno završio u istražnom zatvoru nakon što su objavljene snimke na kojima se vidi kako je na satu vjeronauka učenicima osmog razreda pozivao na mržnju i nasilje. Gradonačelnik ovaj čin vjeroučitelja oštro osuđuje, ali navodi da je cijela priča poprimila potpuno drugačiji smisao.

 

Osim o vjeronauku na konferenciji je bilo riječi i o kurikularnoj reformi, ali i pitanju uvođenja nastave informatike u osnovnim školama, od strane onih učitelja koji nemaju fakultetsko obrazovanje iz ovog područja.

 
Osim pitanja kompetencije nastavnog kadra unutar osnovnih škola, središnja poruka ove konferencije koju su članovi Stranke rada i solidarnosti naglasili je zaštita obitelji.