Milan Bandić o Imunološkom zavodu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 2, 2015 |

Vlada je na današnjoj sjednici odbila obvezujuću ponudu Visie Croatice za preuzimanje Imunološkog zavoda, pa još uvijek aktualnoj priči o spasu Imunološkog zavoda i dalje nema kraja. Gradonačelnik Milan Bandić je napomenuo kako će Grad Zagreb i ove godine pristupiti natječaju i sigurno dati najbolju moguću ponudu.

 

“Poruka moja Vladi RH i resornim ministarstvima je ili da to presjeku i da to riješe, da zaposle te ljude i nastave proizvodnju sa sva četiri pripravka ili da to pošteno odrade i daju šansu Gradu Zagrebu kao najboljem ponuđaču da spasi imunološki zavod. 123 godine tradicije, 120 zaposlenih ljudi, 4 pripravka koja su strateški interes ove zemlje koja u odnosu na broj stanovnika ima najviše zahvata. Bilo bi sramota da se ne spase ti ljudi i ta tvrtka od strateškog interesa. Grad Zagreb će se ponovno natjecati i uvjeren sam da ćemo ponovno dati najbolju ponudu”, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

 

Razlog odbijenice navodno je taj da Visia Croatica nije uspjela dokazati da će ispuniti sve natječajne uvjete nakon preuzimanja Imunološkog, stoga se zagrebački gradonačelnik osvrnuo i na trenutnu situaciju vezanu za odbijenicu Visie Croatice.

 

“I Grad Zagreb, sa proračunom od milijardu i pol kuna u Holdingu i Gradu od 13 milijardi kuna, ako nema 150 milijuna kuna uvijek u proračunu da intervenira za kapitalan projekt, onda mene ne treba kao gradonačelnika ovdje na čelu grada, a još manje Slavka Kojića kao šefa financija. Nije bahato, nije drsko, ali je istinito. I kod svake riječi koju sam rekao, stojim. I željno očekujem natječaj i raspis novog natječaja za spas imunološkog zavoda. Mi smo spremni ponuditi ponovno najbolju ponudu ili pomoći u partnerstvu da se to riješi. A bilo bi najbolje da vlada to riješi, ja ću im čestitati i javno ću se zahvaliti i premijeru i ministrima, ako to učine. A od njih ako to prepuste nama, to ne očekujem”, nadodao je zagrebački gradonačelnik.