Mentalno zdravlje za sve

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: prosinac 15, 2017 |

Na Narodnom trgu u Zadru organizirana je jedna u nizu akcija povezanih s Mjesecom borbe protiv ovisnosti. Ovom javnozdravstvenom akcijom ujedno je obilježen kraj Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca.

 

Ovom prigodom predstavljen je i projekt „Mentalno zdravlje za sve“ kojeg Zavod za javno zdravstvo Zadar provodi u suradnji s partnerima.Projekt „Mentalno zdravlje za sve“ temelji se na psihosocijalnom tretmanu i dijagnostici osoba sa problemima mentalnog zdravlja, prevenciji mentalnih poremećaja i ovisnosti, izvanbolničkom liječenju i rehabilitaciji ovisnika u Benkovcu, Biogradu na moru, Gračacu, Obrovcu, Pagu i Zadru kroz savjetovališta mentalnog zdravlja.Projekt je osmišljen kao mreža četiri povezane cjeline usmjerene na različite oblike prevencije mentalnih poremećaja s naglaskom na prevenciju ovisnosti. Broj korisnika usluga Savjetovališta raste progresivno iz godine u godinu.Dijeljenjem promotivnih materijala i brošura nastoji se podići svijest javnosti o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti.