Medžlis Islamske zajednice u Splitu dobio je modernu prostoriju za vjeronauk

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: veljača 27, 2017 |

Medžlis Islamske zajednice u Splitu dobio je modernu prostoriju za održavanje islamskog vjeronauka u čijem su uređenju financijski sudjelovali Splitsko-dalmatinska županija i Grad Split. Zanimanje za islamskim vjeronaukom među Splićanima je veliko, a kako su osim u sportu Dalmatinci dobi i u učenju stranih jezika, potvđuju i nagrade koje su s natjecanja na arapskom jeziku donijeli u svoj rodni grad.

 

Jasmin Mehić jedan je od prvih polaznika islamskog vjeronauka u Splitu. Današnje otvaranje učionice za islamski vjeronauk u prostorijama Medžlisa u Splitu “velika je svečanost po svojoj ideji i porukama”, napominje …

 

Iz ovih klupa moraju se preventirati svi ekstremizmi i radikalizmi – rekao je na svečanosti predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz Hasanović.

 

Otvaranje učionice, zajedničkim snagama su omogućili Medžlis Islamske zajednice u Splitu, Grad Split i Splitsko – dalmatinska županija. Takva suradnja može biti primijer brojnim svijetskim zemljama.

 

U Splitu živi oko 1000 Bošnjaka, u Splitsko-dalmatinskoj županiji njih 2300, islamskim vjeronaukom na tom području obuhvaćeno  je 103 djece. Sada će izvanredne rezultate pratiti i moderna i uređena učionica.

 

 U ovoj učionici će nestajati netolerancija, ekstremizam i krivo poimanje Islama. Sva ona djeca koja se odgajaju u vjeri ne mogu krivo shvaćati svoju vjeru i provoditi je kao takvu.

 

 Osim učionice za vjeronauk, formirala se i knjižnica Medžlisa Islamske zajednice u Splitu. Naši građani islamske vjeroispovijesti u Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji i Hrvatskoj mogu osjećati ono što i jesu, da su građani u punom smislu kao i većinski hrvatski narod – rekao je župan Ževrnja. Ovdje se više ne priča o suživotu, već o zajedničkom životu.