Međunarodni seminar ”outTHINKing AUTISM, creACTive voluntarism“ se održava u Splitu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 24, 2015 |

Udruga Anđeli u idućih sedam dana Split će pretvoriti u centar razmišljanja o potrebama djece i odraslih s posebnim potrebama u sklopu Međunarodnog seminara pod nazivom ”outTHINKing AUTISM, creACTive voluntarism“. Radi se o međunarodnom seminaru velike važnosti. Tom prilikom, gradonačelnik Ivo Baldasar i njegova zamjenica Aida Batarelo primili su sudionike seminara te s njima razmijenili iskustva o navedenoj problematici.

 

Autizam je biološki razvojni poremećaj mozga. Zbog prirode nastanka i manifestacije, autizam je vrlo složeni poremećaj. Glavne karakteristike autizma su slaba ili nikakva socijalna interakcija i komunikacija, ograničeni i ponavljajući obrasci ponašanja. Po tim karakteristikama autizam se razlikuje od ostalih poremećaja iz grupe poremećaja autističnog spektra.

 

Upravo zbog specifičnosti ove bolesti svaka edukacija volontera i stručnjaka na tu temu je nužna, tako se i u Splitu održava međunarodni seminar pod nazivom ”outTHINKing AUTISM, creACTive voluntarism“

 

Za trajanja seminara 30 sudionika iz 13 zemalja sudjelovat će na cjelodnevnim radionicama, ali će i u sklopu interkulturalnog dijaloga učiti o drugim zemljama.
Orgaizatore ovog seminara ali i sve sudionike primio je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar i zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo, tako su i sudionici i čelnici grada mogli razmijeniti svoja iskustva vezana za ovu problematiku.

 

Jedan od najvećih zadataka na ovom seminaru je izradnja tzv. Tool Kit-a, koji će biti primjer dobre prakse i način na koji bi se društvo moglo još više senzibilizirati na ovu tematiku.