Međunarodni festival plesa Zadar

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 17, 2018 |

7. Međunarodni zadarski plesni festival – in memoriam Nives Šimatović Predovan održat će se u Zadru 19. svibnja u Kazalištu lutaka Zadar. Na festivalu će nastupiti 19 ansambala iz Hrvatske i 4 iz Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

 

Plesna udruga Gesta već sedmu godinu zaredom organizira Zadarski plesni festival koji je odmah na početku prerastao u međunarodni. Zadar će tako u subotu ugostiti plesne ansamble, umjetničke škole, udruge i klubove koji njeguju različite plesne izričaje. Cilj je dakako promicanje plesne umjetnosti, a festival se organizira u sjećanje na Nives Šimatović – Predovan iz čijeg ansambla je proizašla Gesta.  Početak festivala je u subotu u 19 sati, a cijena ulaznice iznosi 30 kn. Prije toga, u 17. 30 možete besplatno pogledati multimedijalnu predstavu „Iz dječjeg crteža“ poznate zadarske koreografkinje i plesačice Stošije Zrinski.U nedjelju, 20. svibnja na Trgu pet bunara očekuje vas radionica Andree Komušar. Ovaj hvalevrijedan festival, u organizaciji Plesne udruge Gesta odličan je teren za međusobno upoznavanje ansamabala, moguće suradnje kao i razmjenu iskustava među različitim plesnim izričajima, ali i pravi promotor grada i županije.