Međunarodni dan zaštite životinja

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 5, 2015 |

Povodom međunarodnog dana zaštite životinja na zagrebačkom jezeru Bundek Grad Zagreb je u suradnji sa zagrebačkim udrugama za zaštitu životinja te veterinarskim organizacijama organizirao bogat i atraktivan cjelodnevni program u kojem su uživali brojni ljubitelji životinja.

 

” Zagrepčani obožavaju životinje, odaziv je jako velik, ljubimci su posvuda i atmosfera je sjajna. Program je izrazito bogat, a Udruge za zaštitu životinja potrudile su se građanima predstaviti učinkovite načine prevencije zlostavljanja životinja te i ukazati na mogućnost alternativnog načina pripremanja njihovih omiljenih jela”, istaknula je Vedrana Pavlak iz udruge Prijatelji životinja.

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ovoj je hvalevrijednoj manifestaciji, koja se u Zagrebu održava po tradicionalni trinaesti put, sudjelovao sa svojim ljubimcem Rudijem, a Grad Zagreb organizirao je i podjelu graha sugrađanima.

 

U sklopu međunarodnog dana životinja organiziran je i “Vege piknik”, a brojne udruge za zaštitu životinja Zagrepčane su upoznale s prednostima vegetarijanskog i veganskog načina prehrane.

 

Ovogodišnji dan životinja na zagrebački je Bundek privukao veliki broj ponosnih građana i njihovih ljubimaca, a izvrsna suradnja Udruga, Grada Zagreba, ali i sve veća osjetljivost stanovnika hrvatske metropole na probleme s kojima se susreću životinje daju nadu u nastavak ove tradicije i njezino širenje na ostatak zemlje.