Međunarodna konferencija Zagreb Forum 2015.

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 18, 2015 |

Treći Zagreb Forum, pod nazivom Creative Cities&Europe, međunarnodna je konferencija koja okuplja domaće i strane predavače. Razmjena znanja, promišljanje o načinima unaprijeđenja gradova, stvaranje poslovnih modela, kao i prikaz gotovih rješenja za razvoj pametnih gradova, sadržaj su ovog događanja. Budući da se grad Zagreb može pohvaliti brojnim potencijalima, ovo je odlična prilika za unaprijeđenje i razvoj cjelokupne strukture grada.

 

“Grad Zagreb, kao urbana cjelina, ima u svom razvoju značajan doprinosi kji svakako nadmašuje granice Hrvatske. Ovaj Forum će promovirati rješenja koja se nalaze u okvirima pametne specijalizacije, s naglaskom na komponente pametnih gradova. Upravo Zagreb Forum želi pokazati potencijale grada Zagreba, koji svojim znanjem i vještinama, može izravno konkurirati na inozemnom planu. Pozivam sve sudionike foruma na dijalog kako bismo osvijestili izazove koji su pred nama, zajedno kreirali rješenja”, istaknuo je Frane Šesnić, inicijator Zagreb Foruma.

 

Potreba za osnaživanjem javnog sektora, za poticanjem sudjelovanja u strukturnim fondovima, kao i korištenje znanja, visokih tehnologija i boljeg poslovanja poduzetništva, samo su neki od čimbenika koje grad Zagreb treba poboljšati u budućnosti. Iz Razvojne agencije se nadaju kako će ova konferencija, kroz panel rasprave i predavanja stručnjaka iz Europe, ali i Hrvatske, doprinijeti još zavidnijoj razini Zagreba.

 

Konferencija Zagreb Forum, bit će održana 24. studenog 2015. Organizatori ove međunarodne konferencije su grad Zagreb, Razvojna Agencija, Hrvatski Institut za studij budućnosti te GoFGore Sight Institut.