Međunarodna konferencija o kulturnom turizmu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 13, 2018 |

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru, u sklopu projekta NETWORLD te u suradnji s Ustanovom INOVAcija, organizirao je međunarodnu konferenciju o kulturnom turizmu s naglaskom na Prvi svjetski rat.

 

Dio je to ukupnog programa obilježavanja Godine kulturne baštine i na taj način se priključujemo europskoj proslavi sa zajedničkim ciljem podizanja svijesti o važnosti i značenju kulturne baštine. Konferencija pod nazivom „Potopljena baština Prvog svjetskog rata“ održana je  12. lipnja, a datum je simbolično odabran povodom 100. obljetnice potonuća austro -ugarskog broda Szent Istvan. Stručnjaci iz područja povijesti, kulturnog turizma i podvodne arheologije predstavili su povijesne pomorske događaje i flote Prvog svjetskog rata na Jadranu. Naglasak je također bio na lokacijama olupina brodova koje su turistički atraktivne i koje je potrebno dodatno valorizirati.Sudionici su mogli razgledati Galeriju Međunarodnog centra za podvodnu baštinu i izložbu plakata  „100 godina samoće pod morem“ postavljenu u crkvi sv. Nikole.