Međunarodna konferencija o beskućništvu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 29, 2015 |

Svi relevatni aktivnisti, stručnjaci, predstanici institucija, ustanova i organizacija civilnog društva koji se bave problemom beskućništva u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini sastali su se u Splitu na Prvoj međunarodnoj konferenciji o problematici beskućništva. Skup pod nazivom “Na margini” organizirala je splitska Udruga Most koja o beskućnic ima skrbi već 15. godinu.

 

Udruga Most u suradnji sa Hrvatskom mrežom za beskućnike održala je 1.međunarodnu konferenciju o problematici beskućništva pod nazivom “Na margini”.

 

Drugi dan konferencije otvoren je kratkim fimom Udruge MoSt pod nazivom “15 godina Programa skrbi i brige za beskućnike”.

 

Problematika beskućništva, pojavnost i oblici podrške, uključivanje u obrazovni proces i svijet rada, građanski aktivizam u zajednici u procesu destigmatizacijee samo su neke od tema o kojima se razgovaralo.

 

O svom iskustvu rada s beskućnicima govorili su brojni aktivisti, stručnjaci, predstavnici svih relevantnih institucija, ustanova i organizacija civilnog društva koji se ovom problematikom bave u Hrvatskoj, ali i gosti iz Slovenije i Bosne i Hercegovine

 

Da ljudima koji nemaju krov nad glavom nije dovoljno samo” ponuditi topli krevet i obrok, nego im podignuti samopouzdanje, osnažiti ih psihički ali I uključiti u redovitu svakodnevicu, dobro znaju u udruzi “MoST, registriravši prvu socijalnu zadrugu “Start” čiji su osnivači beskućnici i mladi u tranziciji.

 

Hrvatska trenutačno ima oko 10 tisuća beskućnika koji žive u neprimjerenim uvjetima. Briga za beskućnike je simbolična, a sve je više naših sugrađana bez krova nad glavom. Pružimo im ruku pomoći, jer dobro se uvijek dobrim vraća.